Uniformen vår

Kampen skoles musikkorps’ uniform kommer p.t. i tre varianter.
Nedenfor kan du se hvilke deler din variant skal bestå av.

VARIANT 1, HOVEDKORPS:

Svart skjørt eller bukse Lånes ut av korpset
Blå jakke Lånes ut av korpset
Blå hatt Lånes ut av korpset
Svarte pensko ( helt svarte, uten pynt etc.) Anskaffes privat
Hvit noteveske m/regnfrakk og regntrekk til hatt Lånes ut av korpset.

Til skjørt brukes hvite knestrømper. Disse kjøpes normalt gjennom korpset.
I kjølig vær kan man ha solbrun, tynn strømpebukse under knestrømpene.

Til bukse brukes svarte sokker. Disse anskaffes privat.VARIANT 2, HOVEDKORPS, FORTROPP:

Svart skjørt Lånes ut av korpset
Rød jakke Lånes ut av korpset
Rød hatt m/hvit fjær Lånes ut av korpset
Hvite drillstøvler Lånes ut av korpset eller anskaffes privat
Hvit noteveske m/regnfrakk og regntrekk til hatt Lånes ut av korpset.

I kjølig vær brukes solbrun, tynn strømpebukse, ellers brukes korte sokker i støvlene.


VARIANT 3, TAMBURMAJOR:

Hvit drillkjole Lånes ut av korpset
Hvit cape m/rødt fór Lånes ut av korpset
Hvit pelshatt m/blå fjær Lånes ut av korpset
Hvite drillstøvler Lånes ut av korpset
Hvit noteveske m/regnfrakk og regntrekk til hatt Lånes ut av korpset.

I kjølig vær brukes solbrun, tynn strømpebukse, ellers brukes korte sokker i støvlene.Uniformsreglement

Alle korpsets hovedkorpsmedlemmer får utdelt en nyrenset eller ev. ny uniform bestående av jakke, bukse eller skjørt, og hatt ( ev. m/fjær). Tamburmajor får kjole m/cape. Hun og fortroppen får også hvite støvler. Uniformen er utdelt med dresspose og kleshenger tilpasset henholdsvis skjørt/kjole eller bukse. Til uniformen hører også en noteveske m/ korpsets regnfrakk og regntrekk til hatt. Noteveska har musikanten normalt mottatt i aspirant- og/eller juniortiden, men ved utdeling av uniform blir veska en del av denne. Utover regntøy, skal noteveska inneholde marsjhefte, ev. ventilolje, ev. regntrekk til instrument, noteklype og andre løse smådeler. Ikke drikkeflasker o.lign..
Alle uniformsdeler er til utlån, p.t. uten leiekostnad eller depositum.

I likhet med instrumentet, er musikanten til enhver tid ansvarlig for uniformen og uniformsdelene. Pass på at alle deler er med ved utdeling,- de vil bli avkrevd ved innlevering. Uniformen er ikke, som instrumentet, dekket av en forsikringsordning. Hvis noe ev. mangler eller blir ødelagt utover normal slitasje, skal det i utgangspunktet erstattes av musikanten eller dennes foresatte, eller ev. repareres av fagperson gjennom korpset, på musikanten eller dennes foresattes regning.

Uniformen skal holdes ren og hel, og under bruk skal alle delene være med om ikke annen beskjed er gitt. Uniformen behandles i henhold til punktene nedenfor. Ved brudd på uniformsreglementet , kan musikanten holdes økonomisk ansvarlig.


BEHANDLING AV UNIFORMEN STEG FOR STEG

1. En ev. ny, og også en nyrenset uniform vil komme med merkelapper. De er festet med stifter, og disse må fjernes svært forsiktig. Deretter er det viktig at uniformen straks blir hengt opp. Er den ny, har den har ligget i eske fra fabrikanten, og har fått noen bretter. Det er ikke nødvendig å presse hele uniformen, men den trenger nok litt omsorg med strykejernet her og der, for at den skal ta seg best mulig ut. Ikke stryk rett på stoffet,- da blir det blankt, og slitt. Bruk et fuktig glasshåndkle, eller stryk på baksiden. Pass på at bukser beholder pressen.

2. Dressposen som følger med uniformen er i plast. Dampstrykejern og presseklut gjør uniformen litt fuktig. Ikke heng uniformen inn i dressposen, før den er 100% tørr. Dette gjelder selvfølgelig også dersom uniformen er fuktig av regn, svette e. lign. Generelt bør glidelåsen på dressposen være åpen, dersom uniformen henger inni den. Dette gjelder selvfølgelig ikke under frakt.

3. En uniform er et svært kostbart plagg, og må behandles deretter. Etter anbefaling fra fabrikanten, har korpset bestemt at uniformen kun skal renses, dvs. absolutt ingen vasking. Brudd på dette, kan føre til erstatningskrav. Uniformen skal til enhver tid være ren og ordentlig, og aller justeringer av størrelse, må skje i samarbeid med og etter godkjenning av uniformskomitéen. Pass på at hatten ikke ligger i klem. De som har hatt med fjær, må sørge for at fjæra ikke blir brettet eller klemt.

4. En vakker uniform blir ødelagt av stygt tilbehør. Skoene til uniformen skal være svarte, ensfargede, nypussede pensko. Det betyr helst klassiske uniformssko, men vi godtar p.t. pensko uten pynt. Det som absolutt ikke godtas er joggesko eller joggeskolignende sko, stoffsko, sko med tjukk, lys gummisåle eller stråsåle, sko med glitter, farger, store spenner osv, tresko eller lign., sandaler, strandsko, andre slippersvarianter, eller sko som er åpne bak. Vi foretrekker sko som kan pusses, men vi godtar p.t. semskede sko dersom de er relativt nye, og har svartfargen helt intakt. Strømper, sokker og ev. tynne solbrune strømpebukser må være hele, rene og pene. Knestrømper kjøpes normalt gjennom korpset. Musikanter som bruker korpsets eller egne hvite drillstøvler, må sørge for at disse blir pusset med hvit skokrem. I støvlene brukes korte sokker (som ikke synes) og/eller solbrun tynn strømpebukse.

5. Medaljenåler kan lett rive opp stoffet i uniformen. Vær forsiktig ved festing, flytting og fjerning av medaljer. Husk at den neste musikanten som skal bruke jakka, ikke nødvendigvis har medaljer nok til å skjule ev. sår i stoffet.

6. Blir uniformen flekkete, skitten, eller får vond lukt må den renses. Det samme gjelder når den leveres inn fordi den er fravokst eller fordi musikanten slutter. Dersom ikke dette blir gjort, vil KSM rense uniformen på musikantens foresattes regning. Hatter renser vi normalt ikke. Dersom imidlertid hatterens må til, skjer dette gjennom korpset, på musikantens foresattes regning.

7. Større uniform blir normalt ikke utdelt før den fravokste er nyrenset, og innlevert. Ved avslutning av medlemskap, skal innlevering av nyrenset uniform skje innen fire uker, dersom ikke annet er avtalt med uniformskomitéen.


Uniformskomitéen i Kampen skoles musikkorps